Select Page

Tretmani tela

Masaža

Svakom čoveku je potrebno opuštanje i beg od svakodnevnice. Glavobolja, grčevi, nesanica, napetost, stres, sve te tegobe se mogu ublažiti-masažom! Priča o masaži počinje dodirom. Pažnja i osećajnost, malo vremena i energije, dobar par ruku, to je sve sto je potrebno za masažu.
Masaža ne može da izleči sve bolesti, ali sigurno može da popravi opšte stanje organizma, ublaži tegobe i ubrza proces oporavka.
To znači da masaža odlično deluje na naše zdravlje i raspoloženje:
-poboljšava i ubrzava krvotok i limfotok,
-poboljšava elastičnost i regeneraciju kože,
-opušta mišiće,
-usporava i produbljuje disanje,
-podstiče probavu,
-ubrzava metabolizam,
-pospešuje izbacivanje štetnih materija iz organizma,
-smanjuje bol i napetost,
-deluje na unutrašnje organe.
U nasem studiju u ponudi imamo 2 vrste masaze :relax i terapeutsku

Lipo laser

LipoLaser tretman je revolucionarni laserski tretman za smanjenje masnoća koji vam može pomoći da izgubite neželjene masnoće bez bola.
Laserska energija bezbedno prodire u kožu pacijenata u određenoj talasnoj dužini ( 658 nm ) ciljajući samo masno tkivo ( masti ) ćelija. Tretman za smanjenje masnoća sadrži laserske jastučiće koji sigurno prodiru u kožu i apsorbuju se u masne ćelije. tokom tretmana, laserski jastučići se postavljaju na specifična područja koja su ciljana u trajanju od 15 do 30 minuta, u zavisnosti od broja oblasti koje treba tretirati u jednoj sesiji.Ova stimulacija otvara pore u masnim ćelijskim zidovima, dozvoljavajući mastima da “izađu” kroz pore. Ovo dovodi do toga da ćelija gubi svoj okrugli oblik promenom propustljivosti ćelijske membrane.

Maderoterapija

Terapija drvetom koja ne sme da boli Maderoterapija se upotrebljava sa ciljem da reafirmiše i oblikuje figuru. Prednost korišćenja specijalno oblikovanih drvenih elemenata je omogućavanje intenzivnog pritiska na fibrozni celulit i otklanjanje masnih naslaga zajedno sa ostalim toksinima. Tehnika ovakve masaže podrazumeva serije pokreta koji se ponavljaju koristeći preko deset različitih drvenih elemenata. Primenjujući ove elemente na mišiće, masne naslage i celulit stimulišemo limfni sistem tela i time ga oslobađamo od nagomilanih toksina. Ovo oslobađanje od toksina podstiče metabolizam na sagorevanje masti. Takođe, razbijaju se džepovi upornog celulita, smanjuju se nabubrenja na koži i omogućava se ravnjanje “pomorandžine kore”.
Masažom dopiremo duboko unutar kože čime se aktiviraju ćelije iznutra. Zbog toga terapija je posebno efektivna za:

-Redukciju struka
-Eliminaciju sedalnog dela na bokovima
-Definisanje nogu
-Zatezanje butina i nogu
-Smanjenje obima stomaka

Kojim tempom se primenjuje Maderoterapija?
Tretmani se rade po 10 u seriji, najbolje je krenuti prvi – drugi dan po završetku ciklusa. Prvi rezultati se mogu očekivati već posle par masaža ali za prave i dugoročnije efekte mora se uraditi bar tri serije.
Masaže se rade svaki, eventualno svaki drugi dan. Ukoliko postoji osetljivost i bolna područija, mogu se prve tri masaže odraditi svaki drugi dan, a onda nastaviti svaki dan.

Koliko traje masaža?
Masaža može trajati 30 minuta gde se tretiraju noge i gluteus, a ukoliko se uključi stomak i struk masaža traje 45 minuta.

Kome se ne preporučuje Maderoterapija?
Mi masaže ne preporučujemo trudnicama i dojiljama. Porodiljama koje ne doje savetujemo da sačekaju bar 4 meseca da se ponovo uspostavi hormonalni balans da bi tretmani imali pun efekat.

Tretmani se ne rade u toku ciklusa.
Takođe, osobe sa izuzetno izraženim kapilarima i venama savetujemo da dođu na konsultacije, mada ukoliko je stanje normalno terapija će izuzetno prijati jer podstiče cirkulaciju i prokrvljenost.

Da li je masaža bolna i da li izlaze modrice?
Prvih par masaža može biti bolno, a posle prelazi u veoma relaksirajuću i opuštajuću masažu.
Modrice nisu svojstvene ovoj masaži, ali se mogu pojaviti kod hipersenzitivnih osoba u prvoj seriji, kao i pri nestručnom rukovanju drvenim elementima.

.Oklagije imaju smisla samo ako se kombinuju sa rucnom masazom tako sto prvo ruke pripreme kozu, potkozno tkivo, receptore na kozi, misicne omotace i misice pa se tek onda pocinje sa terapijom oklagijama

Ultrazvučna kavitacija

Kavitacija je bezbolna i neinvazivna metoda bazirana na ultrazvuku, koja omogucava brzo, sigurno i efikasno uklanjanje lokalnih masnih naslaga na stomaku, stražnjici, bedrima, bokovima, kolenima, nadlakticama, kako kod žena tako i kod muškaraca! Ultrazvučna kavitacija je nova tehnologija koja koristi uske frekventne talase da razbije neželjene masne ćelije.
koristi ultrazvucne telase odredjene frekvencije, fokusirane kroz kožu na tacno odredjenu dubinu, ciljajuci masne celije u potkožnom tkivu. Tako usmerena energija talasa deluje iskljucivo na masne celije, gde dolazi do pucanja membrane i izlivanja masnoce u medjucelijski prostor. Odatle se putem prirodnih procesa uz pomoc prisutnih enzima masnoca razgradjuje na glicerol i više masne kiseline i limfnim sistemom eliminiše iz organizma. Glicerol odlazi u venski krvotok , a više masne kiseline u jetru, gde se metabolizuju kao i masnoca koju unosimo putem hrane. Deo razgradjene masnoce se može sagoreti kroz fizicku aktivnost. Zbog svega toga, preporuka je da se posle tretmana kavitacije uradi limfna drenaža, potrebno je piti barem 2l vode, korigovati ishranu i pojacati fizicku aktivnost ili se podvrgnuti tretmanu elektrostimulacije mišica. Takodje ovaj metod može dati maksimalne rezultate i biti neškodljiva isključivo ako je  ispravno urađena od strane stručnog lica, posle koje je obavezan određeni  stepen limfne drenaže da bi se mast izbacila iz organizma
Nema jo-jo efekta jer se uništene masne ćelije ne regenerišu, a metabolizam ne usporava. Naš salon koristi profesionalni  termoaktivni gel koji izaziva jaku hiperemiju. Sadrži derivat nikotinske kiseline, alge, bršljen, kofein, etarska ulja

KOME NIJE NAMENJEN TRETMAN?
Ova metoda se ne radi u toku trudnoce, kao i u periodu laktacije, kod postojanja metala u telu, dijabetesa, epilepsije, ozbiljnih oboljenja jetre i bubrega, povišenog holesterola, tumora i sl. Takodje je vrlo bitno istaci da se kavitacija bori protiv lokalizovane masnoce, a ne protiv gojaznosti.
KAKO SE IZVODI TRETMAN KAVITACIJE?   Uz konsultaciju sa terapeutom klijent bira zonu tretiranja.
KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO? Tretmani se rade jednom nedeljno uz pratecu limfnu drenažu. Broj tretmana se odredjuje individualno posle uradjene konsultacije i pregleda. U proseku potrebno je 3-7 tretmana po regiji.

Vakum terapija

Tehnika vakuumske terapije pomaže u povećanju protoka krvi i pravi trake na kojima se vidi celulit. Ova tehnika se koristi dugo vremena i pokazala se izuzetno efikasnom u tretmanu

Radiofrekfencija

RF prodire u slojeve kože selektivnim zagrevanjem kožnog tkiva i ekstraćelijskog matriksa u koje su ugrađena kolagena vlakna. RF tehnologija zagreva kolagenska vlakna, što dovodi do njihovog trenutnog povezivanja. Istovremeno ubrzava proizvodnju novih vlakana kolagena i elastina, što rezultira glatkijim izgledom i mekoćom. Nakon tretmana, veličina masnih ćelija se fizički smanjuje, a povratak kože se približava originalnom obliku, smanjujući pojavu celulita. Rezultati variraju od osobe do osobe zbog porodične istorije, starosti i različitih tipova kože.

Ženstvenost – to je harmonija, prirodnost i senzualnost.

Pin It on Pinterest

Share This